Supa bulgareasca
PrinteazaSupa bulgareasca din: castraveti, iaurt, usturoi, nuca, marar, ulei de masline, sare.
- 500 g castraveţi
- 500 g iaurt
- 3 căţei de usturoi
- 2-3 linguri de nucă tocată
- 1 legătură de mărar
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Spală castraveţii şi taie-i cubuleţe. (Poţi să-i dai pe răzătoarea mare, dar supa nu va avea aceeaşi consistenţă.) Pune-i într-un castron împreună cu iaurtul.
Pisează usturoiul până obţii o pastă şi adaug-o peste iaurt. Presară mărarul tocat (păstrează puţin pentru decor). Toarnă apă ca să subţiezi supa, amestecă şi potriveşte de sare.
Adaugă uleiul şi serveşte-o rece, presărată cu nucă tocată.
Supa bulgareasca
Pofta buna!