Supa bunicii
PrinteazaSupa bunicii din: fasole, ceapa, costita, varza, sare, orez, morcovi, patrunjel, ulei, piper.
- 200 g fasole uscată
- 200 g ceapă
- 150 g costiţă afumată
- 200 g varză
- 25 g sare
- 200 g orez
- 150 g morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 80 ml ulei
- 1 legătură de pătrunjel verde
- un praf de piper
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi fierbi fasolea, după care, când e gata, o treci prin sită. Separat, pui la fiert în 2 l de apă rece cu sare, zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat mărunt. Când este bine pătruns, adaugi piureul de fasole şi felioarele de costiţă afumată prăjite în ulei. Laşi să dea în clocot mic timp de 20 de minute, după care potriveşti gustul de sare şi de piper.
Serveşti supa cu pătrunjel verde tocat presărat deasupra.
Supa bunicii
Pofta buna!