O reteta de Supa cu legume si burta de vita din: burta de vita, naut, ardei gras, ceapa, morcov, usturoi, rosii, boia, frunza de dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700g burta de vita 200g naut 1 ardei gras 1 ceapa 1 morcov 3 catei usturoi 1 cana rosii date pe razatoare 1 lingurita boia 1 […]
Supa de burta cu ghimbir
PrinteazaSupa de burta cu ghimbir din: burta de vita, ceapa, morcovi, faina, praz, sare, untura, maghiran, ghimbir, piper.
- 800 g burtă de vită prefiartă
- o ceapă
- 2 morcovi
- un fir praz
- 30 g făină
- 40 g untură
- sare
- piper
- măghiran
- ghimbir
- nucşoară
- boia dulce
- 3-4 fire pătrunjel
Mod de preparare:
Burta se pune la fiert cu legumele întregi în apă rece. Se lasă aproximativ 40 de minute, apoi se taie şi burta şi legumele.
Se pun din nou în zeamă burta, legumele şi condimente le şi se mai lasă 20 de minute.
Din făină şi untură se face un amestec peste care se toarnă puţină zeamă din oală şi apoi se drege supa cu el.
Se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă 5 minute pe foc.
Se serveşte cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Supa cu legume si burta de vita
Pofta buna!