Supa ca in Frankfurt
PrinteazaSupa ca in Frankfurt din: varza creata, ceapa, crenvursti, usturoi, ulei, maghiran, sare, faina, piper, boia, cascaval.
- 1 varză creaţă (de mărime medie)
- 1 ceapă roşie
- 2 fire crenvurşti
- 2 căţei de usturoi
- ulei
- măghiran
- sare
- făină
- piper
- boia
- caşcaval ras
Mod de preparare:
Se curăţă şi se taie mărunt ceapa, se zdrobesc căţeii de usturoi şi se călesc împreună în trei linguri de ulei. Se curăţă varza, se taie fideluţă şi se adaugă la ceapa călită. Se acoperă oala şi se fierbe înăbuşit 4 minute.
Se toarnă peste varză 1,5 I de apă, o linguriţă de măghiran, o linguriţă de sare şi câteva boabe de piper. Supa se fierbe la foc slab aproximativ 35 de minute, la sfârşit adăugându-se crenwurştii, tăiaţi felii. Se prepară un rântaş din două linguri de ulei şi una de făină.
Se presară puţină boia, se stinge cu supa şi se toarnă în oală, amestecând mereu. La servire, îin fiecare farfurie se presară una-două linguri de caşcaval ras.
Pofta buna!