Supa campeneasca cu cartofi, praz si rosii
PrinteazaSupa campeneasca cu cartofi, praz si rosii din: morcovi, păstârnac, telină, cartofi, roşii, praz sau ceapă, margarină, fulgi de porumb, pătrunjel verde, sare.
Ingrediente:
- 3 kg morcovi
- 200 g păstârnac
- 100 g ţelină
- 250 g cartofi
- 750 g roşii
- 100 g praz sau ceapă
- 100 g margarina
- 100 g fulgi de porumb
- 1 legătură pătrunjel verde, tocat mărunt
- sare
Mod de preparare:
Legumele se curăţă şi se taie cu puţin înainte de a fi infroduse în oală, ca să nu stea în âer sau în apă şi să-şi piardă din conţinutul în vitamine.
Se pun direct în apă clocotită, tăiate felii subţiri. După ce au fiert, se pasează şi se adaugă cuburi de roşii curăţate de pieliţe şi fară seminţe.
Se mai dă în clocot şi se adaugă margarină proaspătă. Se serveşte cu pătrunjel şi fulgi de porumb.
Pofta buna!