Caras prajit cu boia din: carasi, curry, boia, sare, ulei. Ingrediente: 8 caraşi o linguriţă praf de curry o linguriţă boia iute sare ulei pentru prăjit Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă prafurile de curry, boia şi sare. Se adaugă o linguriţă de ulei şi se amestecă. Se crestează peştii, se ung cu amestecul […]
Supa de caras cu napi
PrinteazaSupa de caras cu napi din: caras, napi, untură, sare, bicarbonat, vin, rădăcină de ghimbir, hagina.
- 450 g caras
- 225 g napi
- 5 linguri untură
- 1 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1/2 lingură vin
- 1 lingură rădăcină de ghimbir
- hagina
Mod de preparare:
Hagina se taie pe lung, şuviţe. Napii curăţaţi şi ghimbirul se taie felii cât mai subţiri. Peştele se curăţă de intestine şi solzi.
In cratiţa în care a început să fiarbă grăsimea, se pune peştele la prăjit, întorcându-l pe ambele părţi.
Se toarnă, când este abia uşor prăjit, patru ceşti cu apă fierbinte, vin, bicarbonat, sare şi ghimbir.
Se lasă la fiert şi, după primul clocot, se face focul mic, lăsându-se încă zece minute.
Se adaugă feliile de nap, opărite într-un alt vas, după ce srau scurs bine, şi se maî lasă la fiert împreună, până ce peştele este gata.
Pofta buna!
poate iti place si:
Caras prajit cu boia
Caras cu pesmet
Caras cu pesmet din: obletel, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg caras 300 ml ulei sare 200 g pesmet Mod de preparare: Se curăţă pestele de intestine şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă. Se da prin pesmet, apoi se prăjeste pe ambele părţi în ulei încins. Se scoate pe şerveţele absorbante; […]
Pofta buna!
Foarte buna supa de caras