Supa de caras

Printeaza

Supa de caras din: caras, napi, untura, bicarbonat, vin, sare, hagina, ghimbir.

Ingrediente:

  • 450 g caras
  • 225 g napi
  • 5 linguri untură
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1/2 lingură vin
  • 1 lingură rădăcină de ghimbir
  • hagina

 

Mod de preparare:

Hagina se taie pe lung, şuviţe. Napii curăţaţi şi ghimbirul se taie felii cât mai subţiri.

Peştele se curăţă de intestine şi solzi. în cratiţa în care a început să fiarbă grăsimea, se pune peştele la prăjit, întorcându-l pe ambele părţi.

Se toarnă, când este abia uşor prăjit, patru ceşti cu apă fierbinte, vin, bicarbonat, sare şi ghimbir.

Se lasă la fiert şi, după primul clocot, se face focul mic, lăsându-se încă zece minute.

Se adaugă feliile de nap, opărite într-un alt vas, după ce s-au scurs bine, şi se mai lasă la fiert împreună, până ce peştele este gata.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.