Supa de caras
PrinteazaSupa de caras din: caras, napi, untura, bicarbonat, vin, sare, hagina, ghimbir.
Ingrediente:
- 450 g caras
- 225 g napi
- 5 linguri untură
- 1 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1/2 lingură vin
- 1 lingură rădăcină de ghimbir
- hagina
Mod de preparare:
Hagina se taie pe lung, şuviţe. Napii curăţaţi şi ghimbirul se taie felii cât mai subţiri.
Peştele se curăţă de intestine şi solzi. în cratiţa în care a început să fiarbă grăsimea, se pune peştele la prăjit, întorcându-l pe ambele părţi.
Se toarnă, când este abia uşor prăjit, patru ceşti cu apă fierbinte, vin, bicarbonat, sare şi ghimbir.
Se lasă la fiert şi, după primul clocot, se face focul mic, lăsându-se încă zece minute.
Se adaugă feliile de nap, opărite într-un alt vas, după ce s-au scurs bine, şi se mai lasă la fiert împreună, până ce peştele este gata.
Pofta buna!