Supă cu carne de capră şi tarhon
PrinteazaSupă cu carne de capră şi tarhon: pulpa de capra, praz, usturoi, morcov, ceapa, radacina de telina, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, unt, faina, smantana, tarhon, zahar, lamaie, ciuperci, sare, piper, orez, marar verde, rosii cherry, gogosar rosu.
- 700 g pulpă de capră
- 1 praz mai tânăr
- 3 căţei usturoi
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 rădăcină ţelină
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină păstârnac
- 50 g unt
- 50 g făină
- 1 cană cu smântână
- 2 legături tarhon
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2 lămâie
- 100 g ciuperci proaspete
- sare
- piper
Ingrediente decor:
- orez fiert
- 2-3 fire mărar verde
- 1 roşie cherry
- 1 bucată gogoşar roşu
Mod de preparare:
Carnea de capră o cureţi de grăsime şi o împărţi în cubuleţe potrivit de mari.
Prazul îl tai pe lungime, îl speli bine şi îl tai bucăţi mari. Morcovul îl tai în patru pe lungime.
La fel păstârnacul şi pătrunjelul. Toate le pui la fiert în apă rece, alături de usturoi.
Când carnea e fiarta pe jumatate, supa trebuie strecurata.In supa se trec numai bucati de carne.
Amesteci făina cu untul şi adaugi în supă frecând cu un tel. Tot acum adaugi smântână, lăsând să fiarbă la foc domol.
Adaugi sare, piper, tarhon tocat fin, zeama de la jumătate de lămâie şi o linguriţă de zahăr.
Ciupercile le toci feliuţe şi le adaugi în supă, lăsând să mai fiarbă câteva minute, într-o farfurie adâncă, aşezi în centru un turn din orez fiert garnisit deasupra cu 2-3 fire de mărar şi o jumătate de roşie cherry.
In supă, mai adaugi câteva cubuleţe de gogoşar roşu, care dau aspect preparatului.
Pofta buna!