Supă de carne egipteană
PrinteazaSupă de carne egipteană din: carne de vita, ceapa, unt, usturoi, otet, cardamom, orez, crutoane, sare si piper.
- 500 g carne de vită (sau de miel)
- ceapă
- 3 linguri de unt
- 5 căţei de usturoi
- 1 lingură de oţet
- 1- 2 boabe de cardamom
- 2 pahare orez fiert
- crutoane
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Carnea se fierbe împreună cu felii de ceapă şi condimente.
Când carnea devine moale, se strecoară, fiertura se trece într-un castron şi se pune la o parte.
Se încing două linguri de unt, se frige carnea şi apoi se ţine la cald. Se caramelizează usturoiul în unt fierbinte.
La fiertură se adaugă carnea, oţetul, usturoiul, apoi se aduce la fierbere şi se condimentează. Se adaugă orezul şi se încălzeşte.
Se adaugă crutoanele şi se serveşte la cald.
Supă de carne egipteană
Pofta buna!