Supă cu carne de pui

Printeaza

Supă cu carne de pui

Ingrediente:

  • un pui
  • 3 fire de praz
  • 500 g ciuperci
  • un ardei gras
  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • 200 g boabe de porumb din conservă
  • o conservă de năut
  • sare, piper
  • busuioc
  • smântână

Preparare:

Supă cu carne de pui: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe râzătoare sau se taie în cubuleţe.

Puiul se taie în bucăţi mici, se spală şi se aşază într-un castron. Se pun la fiert 3 litri de apă şi când începe apa să fiarbă se adaugă bucăţile de pui.

Se ia spuma de câte ori este nevoie, apoi se pregătesc legumele. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie rondele.

Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii sau se lasă întregi.

Când carnea de pui este aproape fiartă se adaugă prazul tocat, ardeiul tăiat în cubuleţe, ciupercile, sarea şi piperul.

Se lasă la fiert timp de 15 minute, se adaugă boabele de porumb şi cele de năut. Se mai fierbe timp de zece minute, se adaugă busuioc tocat şi se opreşte focul.

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna supa de pui. Mama imi face mereu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.