Supa de carne de vita
PrinteazaSupa de carne de vita din: apa, morcovi, patrunjel, telina, ardei, ienibahar, sare, taitei.
Ingrediente:
- 1 kg carne
- 3 l apă
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 ardei gras
- 1 ceapăşi cîteva foi galbene de ceapă
- 5 boabe ienibahar
- 1 foaie de dafin
- sare
- tăiţei
Mod de preparare:
Supa de carne de vita: Se pune la foc carnea bine spălată, împreună cu apa rece şi se lasă oala descoperită pînă ce se ridică spumă. Se spumează mereu cu lingura cu găuri pînă cînd nu se mai ridică spuma.
Se adaugă zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin şi puţină sare. Se acoperă oala, lă-sînd numai o foarte mică deschizăturăşi se lasă să fiarbă la foc mic 3 ore.
Cînd este gata, se strecoară prin strecurătoarea de supă, într-o oală curată. Tot tim- pul supa trebuie să fiarbă în clocote mici, numai astfel se obţine o supă gustoasă.
Se serveşte cu garnitura dorită (tăiţei, găluşte, orez etc.)
Pofta buna!