Supa de carne de vita

Printeaza

Supa de carne de vita din: apa, morcovi, patrunjel, telina, ardei, ienibahar, sare, taitei.

Ingrediente:

  • 1 kg carne
  • 3 l apă
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapăşi cîteva foi galbene de ceapă
  • 5 boabe ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • tăiţei

 

Mod de preparare:

Supa de carne de vita: Se pune la foc carnea bine spălată, împreună cu apa rece şi se lasă oala descoperită pînă ce se ridică spumă. Se spumează mereu cu lingura cu găuri pînă cînd nu se mai ridică spuma.

Se adaugă zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin şi puţină sare. Se acoperă oala, lă-sînd numai o foarte mică deschizăturăşi se lasă să fiarbă la foc mic 3 ore.

Cînd este gata, se strecoară prin strecurătoarea de supă, într-o oală curată. Tot tim- pul supa trebuie să fiarbă în clocote mici, numai astfel se obţine o supă gustoasă.

Se serveşte cu garnitura dorită (tăiţei, găluşte, orez etc.)

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.