Supa cu carne de vitel
PrinteazaSupa cu carne de vitel din: carne de vitel, patrunjel, morcovi, cimbru, faina, unt, ou, apa, verdeata, sare, piper.
- 1/2 carne de vitel
- 1 patrunjel
- 2-3 morcovi
- 1 crenguta cimbru
- 1 lingura faina
- 50 g unt
- 1 ou
- 2 l apa
- 1 legatura verdeata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine carnea şi o pui la fiert în 2 litri de apă rece, la foc mediu, îndepărtezi spuma care se formează la început, apoi continui fierberea până când carnea devine moale.
Cureţi, speli şi tai mărunt legumele şi le laşi să fiarbă la foc mediu 10 minute. Când carnea e bine fiartă, strecori supa.
Topeşti untul într-un vas, presari făina şi amesteci energic. Stingi cu puţină supă, omogenizezi şi torni acest amestec în oală.
Adaugi cimbrul, reduci intensitatea focului şi laşi să fiarbă la foc mic, până pregăteşti perişoarele.
Tai carnea fiartă în cuburi mari şi o treci de două ori prin maşina de tocat carne. Amesteci carnea cu oul, verdeaţa fin tocată, sare şi piper după gust.
Formezi mici perişoare, pe care le treci prin făină şi le fierbi în supă, la foc mediu. La sfârşit, potriveşti de sare şi piper.
Supa cu carne de vitel
Pofta buna!