Supa de cartofi cu bulion
PrinteazaSupa de cartofi cu bulion din: cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion, ulei, sare, verdeata.
Ingrediente:
- 4-5 cartofi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- buchet aromat
- 1 ceaşcă mare cu orez
- 1 lingură cu bulion
- 4 linguri cu ulei
- sare
- verdeaţă tocată
Mod de preparare Supa de cartofi cu bulion:
Curăţaţi zarzavatul, spălaţi cartofii în mai multe ape şi căliţi în ulei ceapa tocată peştişori, morcovii şi pătrunjelul tăiaţi rondele şi roşiile felii.
Când s-au înmuiat, treceţi legumele într-o oală cu apă încălzită, împreună cu cartofii tăiaţi cubuleţe.
Acoperiţi vasul, fierbeţi 30 min la foc potrivit cu sare şi un buchet aromat format din tije uscate de ţelină, 1 frunză de dafin, 1 crenguţă de cimbru sau leuştean uscat.
Când mâncarea este gata, aruncaţi buchetul, decoraţi supa cu verdeaţă tocată, adăugaţi orezul fiert separat şi serviţi supa caldă, cu sau fară crutoane de pâine uscată.
Pofta buna!