Supa de cartofi cu bulion

Printeaza

Supa de cartofi cu bulion din: cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion, ulei, sare, verdeata.

Ingrediente:

  • 4-5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • buchet aromat
  • 1 ceaşcă mare cu orez
  • 1 lingură cu bulion
  • 4 linguri cu ulei
  • sare
  • verdeaţă tocată

 

Mod de preparare Supa de cartofi cu bulion:

Curăţaţi zarzavatul, spălaţi cartofii în mai multe ape şi căliţi în ulei ceapa tocată peştişori, morcovii şi pătrunjelul tăiaţi rondele şi roşiile felii.

Când s-au înmuiat, treceţi legumele într-o oală cu apă încălzită, împreună cu cartofii tăiaţi cubuleţe.

Acoperiţi vasul, fierbeţi 30 min la foc potrivit cu sare şi un buchet aromat format din tije uscate de ţelină, 1 frunză de dafin, 1 crenguţă de cimbru sau leuştean uscat.

Când mâncarea este gata, aruncaţi buchetul, decoraţi supa cu verdeaţă tocată, adă­ugaţi orezul fiert separat şi serviţi supa caldă, cu sau fară crutoane de pâine uscată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.