Supă de cartofi şi ceapă aromată cu salvie
PrinteazaSupă de cartofi şi ceapă aromată cu salvie din: ceapa, cartofi, frunze de salvie, unt, paine de tara, supa de legume, maghiran si sare.
Ingrediente:
- 6 cepe albe
- 3 cartofi mari albi
- 12 frunze de salvie
- 40 g unt
- 3 felii de pâine de ţară
- 0,51 supă de legume
- 1 linguriţă de maghiran uscat
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţele nu prea mici cartofii, apoi puneţi-i la fiert în apă cu puţină sare timp de 12 minute; trebuie să rămână tari.
Curăţaţi cepele şi tăiaţi-le rondele nu prea subţiri. într-o cratiţă, topiţi untul şi daţi-i gust cu patru frunze de salvie mărunţite, pe care le căliţi 2 minute. Adăugaţi cepele tăiate şi mai lăsaţi pe foc 5 minute.
Scurgeţi cartofii, puneţi-i şi pe ei peste ceapă şi turnaţi deasupra supa de legume caldă. Daţi în clocot şi lăsaţi să fiarbă încă 20 de minute la foc foarte mic.
Intre timp, prăjiţi feliile de pâine în cuptor câte 3 minute pe fiecare-parte. Lăsaţi-le pe o farfurie, la cald.
Când scade aproape de tot lichidul, luaţi supa de pe foc, potriviţi de sare, puneţi capacul şi lăsaţi-o măcar 5 minate să se odihnească.
Faceţi porţii în farfurii adânci, ornându-le pe fiecare cu frunzuliţe de salvie proaspătă spălată bine şi cu maghiran uscat.
Serviţi supa însoţită de feliile de pâine prăjită.
Supă de cartofi şi ceapă aromată cu salvie
Poftă bună!