Supa de cartofi cu ciuperci de padure
PrinteazaSupa de cartofi cu ciuperci de padure din: cartofi, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, ciuperci de padure, cimbriosr, patrunjel, ulei de masline, sare.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 2 cepe
- cateva ciuperci de padure
- 1 crenguta de cimbrisor
- patrunjel
- ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în ulei. Adaugă morcovul şi rădăcina de pătrunjel tăiate în cubuleţe.
Lasă-le câteva minute, stinge cu un litru de apă. Adaugă cartofii spălaţi şi tăiaţi în bucăţi mai măricele, un praf de sare şi lasă-i să fiarbă la foc mic.
Când cartofii sunt aproape fierţi, pune ciupercuţele. Vor da o savoare aparte.
La final, potriveşte gustul de sare şi scufundă crenguţa de cimbrişor, îndepărteaz-o după câteva minute.
Serveşte supa aromatizată cu pătrunjel tocat fin.
Supa de cartofi cu ciuperci de padure
Pofta buna!