Supa de cartofi copti
PrinteazaSupa de cartofi copti din: cartofi, ceapa, piept de porc, unt, praz, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 cartofi copţi
- o ceapă
- 100 g piept de porc
- 25 g unt
- o bucată praz
- 3 linguri smântână grasă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pieptul de porc se taie cubuleţe, care se pun să se prăjească în oala de fiert.
După ce îşi lasă toată grăsimea, se scot, se pun untul, ceapa tocată şi prazul feliat şi se lasă să se călească 5 minute, apoi se toarnă apă şi se fierbe 10 minute.
Se adaugă cartofii şi se mai lasă pe foc 15 minute.
Se mixează conţinutul, se adaugă apă şi se lasă pe foc 10 minute.
Apoi se adaugă smântână, se potriveşte de sare si piper şi se aduce la masă cu pieptul de porc deasupra.
Supa de cartofi copti
Pofta buna!