Supă de cartofi cu costiţă afumată marinareasca
PrinteazaSupă de cartofi cu costiţă afumată marinareasca
Ingrediente:
- 400 g cartofi
- 150 g costiţă afumată
- 1 telina
- 3 fire praz
- 2 cepe
- 3 linguri smantană
- 1 litru supă
- 1 cutie crevete
- crab sau 20 cozi de raci
- 60 g unt
- 1/2 linguriţă boia de ardei
- sare
- 2 linguriţe coniac
Mod de preparare:
Supă de cartofi cu costiţă afumată marinareasca: Costiţa se taie julien, se prăjeşte puţin cu unt, se adaugă boiaua, prazul şi ceapa tăiate julien şi se fierbe cu supa şi 2 litri apă.
Pe parcurs se pun cartofii tăiaţi cuburi. Se amestecă cu cozile de raci fierte tăiate bucăţi mici, smantana şi coniacul.
Pofta buna!