Supă de cartofi cu costiţă

Printeaza

Supă de cartofi cu costiţă

Ingrediente:

  • 150 g costiţă afumată
  • 60 g unt
  • 450 g cartofi
  • o ceapă
  • un fir de praz
  • 150 ml smântână
  • 130 ml lapte dulce
  • doi litri de apă
  • un vârf de cuţit cu pudră de nucşoară
  • sare, piper
  • tarhon

 

Preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Untul se pune la topit într-o oală.

Când începe să fiarbă, se adaugă ceapa curăţată de foi şi tăiată mărunt, apoi prazul tăiat în rondele.

Se călesc timp de cinci minute, apoi se adaugă cubuleţele de cartofi şi se mai prăjesc încă cinci minute.

Se toarnă doi litri de apă, se presară sare şi piper. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă până când s-au înmuiat cartofii.

Se ia oala de pe foc, se mixează totul, se adaugă laptele dulce şi smântână.

Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară după gust şi se mai fierbe la foc mic până când supa a scăzut un pic.

Costiţa afumată se taie în felii subţiri sau în cubuleţe şi se prăjeşte într-o cratiţă fără ulei.

Se scoate cu o spumieră pe un şervet absorbant, ca să se elimine grăsimea, apoi se pune într-un castron.

 

Supă de cartofi cu costiţă

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna supa cu costita. Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.