Măcriș: Beneficii pentru Sănătate, Contraindicații și Rețete. Măcrișul (Rumex acetosa), este o plantă perenă cu frunze verzi, apreciată pentru gustul său acrișor și proprietățile sale benefice pentru sănătate. Originar din Europa și Asia, măcrișul crește în mod natural în zonele temperate și este cultivat în grădini pentru utilizarea în salate, supe și diverse preparate culinare. […]
Supa de cartofi si curry cu pui
PrinteazaSupa de cartofi si curry cu pui din: cartofi, morcovi, ceapa, file de pui, ulei, sare, piper, curry, scortisoara, condimente, supa, menta, iaurt.
Ingrediente:
- 4 cartofi
- 4 morcovi
- 1 ceapă mare
- 3 buc. file de pui (â 150 g)
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- praf curry
- 1/2-1 linguriţă scorţişoară
- 2-3 linguriţe condimente iuţi
- 11 supă
- 1/2 legătură mentă
- 300 g iaurt natural
Preparare:
Supa de cartofi si curry cu pui: Tăiaţi cartofii cuburi. Tăiaţi morcovii bucăţi. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori.
Spălaţi carnea de pui, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, tăiaţi-o cuburi şi căliţi-o în ulei amestecând continuu. C
ondimentaţi-o cu sare, piper şi curry, apoi scoateţi-o din tigaie.
Prăjiţi în acelaşi ulei cartofii, morcovii şi ceapa, amestecând continuu, săraţi-i şi piperaţi-i. Incorporaţi şi restul mirodeniilor, turnaţi supa şi lăsaţi-o 5 minute să fiarbă.
Adăugaţi din nou carnea şi fierbeţi alte 5 minute, apoi condimentaţi încă o dată după gust.
Tăiaţi menta fâşii şi amestecaţi-o cu iaurt. Serviţi supa şi asezonaţi-o cu iaurtul cu mentă. Este o mâncare uşoară, cu un gust răcoritor.
Pofta buna!
Măcriș: Beneficii pentru Sănătate, Contraindicații și Rețete
Nu am folosit curry pana acum la supa de cartofi. O sa incerc.