Supa de cartofi dulci si nuca de cocos
PrinteazaO reteta de supa de cartofi dulci si nuca de cocos din: cartofi, ulei de masline, ceapa, ardei grasi, usturoi, ghimbir, chimion, ardei iute, pasta curry, zeama de pui, lapte de cocos, frunze de coriandru, ulei si chimion. Este o supa delicioasa!
- 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe, curatate si tocate
- 2 ardei grasi rosii, curatati si tocati
- 2 catei de usturoi, curatati si taiati
- 5 g ghimbir macinat
- 1/2 lingurita chimion
- 1 ardei iute, tocat
- 50 g pasta curry
- 1 1/2 l zeama de pui sau de legume
- 200 ml lapte de cocos
- frunze de coriandru
Pentru crutoane:
- 500 g cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
- 1 lingurita ulei
- 1/2 lingurita chimion
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Pentru crutoane, amestecati cartofii cubulete cu uleiul si chimionul si coaceti-i pentru jumatate de ora sau pana se rumenesc. Incalziti uleiul intr-o oala adanca si caliti ceapa, ardeii, usturoiul si ghimbirul pana se inmoaie si prind culoare.
Adaugati condimentele si pasta de curry si prajiti pentru 1 minut. Puneti kilogramul de cartofi dulci, turnati zeama si fierbeti pentru jumatate de ora. Adaugati laptele de cocos, pastrand 2 linguri pentru a garnisi mai tarziu. Fierbeti 10 minute. Luati compozitia de pe foc si pasati-o cu un blender sau robot de bucatarie.
Serviti supa cu crutoane de cartofi, lapte de cocos si frunze de coriandru.
Supa de cartofi dulci si nuca de cocos
Pofta buna!