Supa de cartofi dulci si nuca de cocos

Printeaza

O reteta de supa de cartofi dulci si nuca de cocos din: cartofi, ulei de masline, ceapa, ardei grasi, usturoi, ghimbir, chimion, ardei iute, pasta curry, zeama de pui, lapte de cocos, frunze de coriandru, ulei si chimion. Este o supa delicioasa!

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe, curatate si tocate
  • 2 ardei grasi rosii, curatati si tocati
  • 2 catei de usturoi, curatati si taiati
  • 5 g ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita chimion
  • 1 ardei iute, tocat
  • 50 g pasta curry
  • 1 1/2 l zeama de pui sau de legume
  • 200 ml lapte de cocos
  • frunze de coriandru

Pentru crutoane:

  • 500 g cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
  • 1 lingurita ulei
  • 1/2 lingurita chimion

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Pentru crutoane, amestecati cartofii cubulete cu uleiul si chimionul si coaceti-i pentru jumatate de ora sau pana se rumenesc. Incalziti uleiul intr-o oala adanca si caliti ceapa, ardeii, usturoiul si ghimbirul pana se inmoaie si prind culoare.

Adaugati condimentele si pasta de curry si prajiti pentru 1 minut. Puneti kilogramul de cartofi dulci, turnati zeama si fierbeti pentru jumatate de ora. Adaugati laptele de cocos, pastrand 2 linguri pentru a garnisi mai tarziu. Fierbeti 10 minute. Luati compozitia de pe foc si pasati-o cu un blender sau robot de bucatarie.

Serviti supa cu crutoane de cartofi, lapte de cocos si frunze de coriandru.

Supa de cartofi dulci si nuca de cocos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.