Supa de cartofi cu lapte

Printeaza

Supa de cartofi cu lapte din: cartofi, lapte, unt, faina, sare.

 

Ingrediente:

  • un kilogram cartofi
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • o linguriţă făină
  • sare

 

Mod de preparare Supa de cartofi cu lapte:

Cartofii, curăţaţi de coajă, se pun să fiarbă în apă rece şi sare.

Se potriveşte astfel cantitatea de apă, ca să nu rămână prea mult lichid după ce au fiert cartofii (o cantita­te egală cu cea de lapte).

După ce au fiert, se dau prin sită. In oala în care se prepară supa, se pune untul la topit, se adaugă cartofii pasaţi, zeama în care au fiert şi laptele.

După ce s-a potrivit de sare, se mai dă în câteva clocote şi se serveşte fie cu pâine prăjită, fie cu bucăţele de brânză, deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna supa de cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.