Supa de cartofi cu morcov si pastarnac

Printeaza

Supa de cartofi cu morcov si pastarnac din: cartofi, morcovi, telina, rădăcină de pătrunjel, păstârnac,  ceapă, smântână, ou, pătrunjel verde, sare.

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină potrivită
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de smântână
  • 1 gălbenuş
  • pătrunjel verde
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Cureţi toate legumele, le speli şi le tai bucăţi mari. Fierbi, într-o oală cu 1,5 l apă şi pufină sare, morcovul, telina, pătrunjelul, ceapa şi păstârnacul, până sunt pe jumătate pătrunse.

Adaugi cartofii tăiafi cuburi mari şi îi laşi să fiarbă până când toate legumele sunt bine pătrunse.

Separat, amesteci gălbenuşul cu smântână, adaugi în acet amestec câte putină supă fierbinte şi când nu mai există pericolul de a se „brânzi” smântână, torni „dressingul” în oala cu supă.

Adaugi pătrunjel verde şi iei supa de pe foc. O laşi acoperită 10 minute apoi se serveşte cu cubulete de pâine prăjită.

Supa de cartofi cu morcov si pastarnac

Supa_de_cartofi_cu_morcov_si_pastarnac

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.