Supa de cartofi cu cheddar din: cartofi, oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, cheddar, unt, sare. O supa cremoasa, usor de preparat si sanatoasa. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina […]
Supa de cartofi noi cu branza
PrinteazaSupa de cartofi noi cu branza din: cartofi, apa, unt, ceapa verde, ardei gras, lapte, faina, patrunjel si telemea de oaie.
- 400 g cartofi noi
- 500 ml apa
- 2 linguri unt
- 4 fire de ceapa verde
- 1 ardei gras
- 500 ml lapte
- 2 linguri faina
- patrunjel verde
- 300 g telemea de oaie sau cascaval
Mod de preparare:
Speli cartofii noi, îi ta ii cubuleţe şi îi pui să fiarbă în 500 ml apă. Când sunt fierţi, îi scurgi de apă, iar pe aceasta o păstrezi.
Separat, căleşti în unt (ceapa verde tocată foarte mărunt, împreună cu ardeiul tăiat şi el foarte mărunt.
Adaugi apoi făina, amesteci, după care torni laptele şi apa păstrată de la fiertul cartofilor.
Laşi să fiarbă, amestecând din când în când, până amestecul devine omogen. Presari sare şi piper după gust.
Adaugi brânza sau caşcavalul ras, mai laşi 2 minute pe foc mic, apoi torni amestecul peste cartofii fierţi.
Serveşti supa foarte caldă, cu pătrunjel verde deasupra.
Supa de cartofi noi cu branza
Poftă bună!
poate iti place si:
Supa de cartofi cu cheddar
Caldo Verde – Supa portugheza cu varza si cartofi
Caldo Verde – Supa portugheza cu varza si cartofi din: cartofi, ulei, usturoi, varza kale, sare, piper, apa, slanina afumata. Caldo Verde – Supa portugheza cu varza si cartofi este o supă tradițională din Portugalia, care este făcută din varză kale, cartofi, usturoi și slănină. Iată o rețetă tradițională de Caldo Verde: Ingrediente: 4 cartofi medii, […]
Pofta buna!