Supa de cartofi noi (varianta)
PrinteazaSupa de cartofi noi din: praz, cartofi vechi, cartofi noi, usturoi, ulei, smantana, marar, sare, piper.
Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină.
- 4 tije albe de praz
- 4 cartofi vechi
- 4 cartofi noi
- 3 căţei de usturoi zdrobiţi
- 3 linguri ulei
- 150 ml smântână de gătit
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prazul se taie în bucăţi de circa 3 cm, care se înmoaie în ulei încins. Cartofii vechi se curăţă, se taie în patru şi se adaugă peste praz, odată cu usturoiul. Se toarnă 1,5 l de apă şi se lasă la foc mic să fiarbă, 30 de minute.
Apoi se lasă să se răcească. Zeama nu se aruncă.
Intre timp, se fierb cartofii noi, separat şi apoi se fărâmă grosier cu furculiţa.
După ce s-a răcit amestecule cartofii vechi şi praz, acesta se mixează, iar piureul rezultat se amestecă cu smântână şi se lungeşte cu zeama în care au fiert cartofii vechi şi prazul.
Se pune pe foc, se adaugă cartofii noi zdrobiţi şi mărarul. Se potriveşte gustul de sare şi piper.
Supa de cartofi noi
Pofta buna!
Foarte buna supa de cartofi