carne de pui, ceapa, usturoi, ou, pesmet integral, lapte degresat, patrunjel, sare, piper, boaie de ardei, ulei de masline. Chiftelele la cuptor reprezintă o alternativă sănătoasă și delicioasă la chiftelele prăjite tradiționale. Această rețetă are origini în bucătăria mediteraneană, unde se pune accent pe utilizarea ingredientelor […]
Supa de cartofi cu nucsoara si smantana
PrinteazaSupa de cartofi cu nucsoara si smantana din: cartofi, morcovi, maghiran, chimen, nucsoara si smantana.
Ingrediente:
- 2 cartofi mari
- 2 morcovi mici
- 1 lingurita maghiran
- chimen
- nucsoara rasa
- 2 linguri smantana
Mod de preparare:
spala cartofii si se taie cuburi (cu tot cu coaja). Se curata mrocovii, se spala si se taie felii subtiri.
amesteca impreuna cu maghiranul si cate 2 prafuri de chimen si de nucsoara; se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba la foc moale 20 de minute.
Cand se inmoaie legumele se inglobeaza smantana si se mai sareaza si pipereaza dupa gust.
Supa de cartofi cu nucsoara si smantana
Pofta buna!
Chimen – Beneficii pentru sanatate si retete
Chimenul, cunoscut și sub numele de “cimbru de grădină” sau “cimbru sălbatic”, este o plantă aromatică care face parte din familia Apiaceae. Semințele de chimen sunt utilizate în bucătărie și în medicina tradițională din mai multe motive. Iată mai multe informații despre chimen, inclusiv beneficii pentru sănătate, proprietăți […]