Supa de cartofi cu orez

Printeaza

Supa de cartofi cu orez din: cartofi, morcovi, ceapa, orez, rosii, ulei, sare, verdeata.

Ingrediente:Supa de cartofi cu orez

  • 4-5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă mare cu orez
  • 2 roşii din conservă sau 1 lingură cu bulion
  • 4 linguri cu ulei
  • sare
  • verdeaţă tocată

 

Mod de preparare:

Curăţaţi zarzavatul, spălaţi cartofii în mai multe ape şi căliţi în ulei ceapa tocată peştişori, morcovii tăiaţi rondele, pătrunjelul şi roşiile felii.

Când s-au înmuiat, treceţi legumele într-o oală cu apă încălzită împreună cu cartofii tăiaţi cubuleţe.

Acoperiţi vasul, fierbeţi 30 min la foc potrivit, cu sare şi cu un buchet aromat format din tije uscate de ţelină, 1 frunză de dafin, 1 crenguţă de cimbru sau leuştean uscat.

Când legumele au fiert, aruncaţi buchetul, decoraţi supa cu verdeaţă tocată, adăugaţi orezul fiert separat şi serviţi supa caldă, cu sau fară crutoane de pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.