Supa de cartofi cu orez
PrinteazaSupa de cartofi cu orez din: cartofi, morcovi, ceapa, orez, rosii, ulei, sare, verdeata.
- 4-5 cartofi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 ceaşcă mare cu orez
- 2 roşii din conservă sau 1 lingură cu bulion
- 4 linguri cu ulei
- sare
- verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavatul, spălaţi cartofii în mai multe ape şi căliţi în ulei ceapa tocată peştişori, morcovii tăiaţi rondele, pătrunjelul şi roşiile felii.
Când s-au înmuiat, treceţi legumele într-o oală cu apă încălzită împreună cu cartofii tăiaţi cubuleţe.
Acoperiţi vasul, fierbeţi 30 min la foc potrivit, cu sare şi cu un buchet aromat format din tije uscate de ţelină, 1 frunză de dafin, 1 crenguţă de cimbru sau leuştean uscat.
Când legumele au fiert, aruncaţi buchetul, decoraţi supa cu verdeaţă tocată, adăugaţi orezul fiert separat şi serviţi supa caldă, cu sau fară crutoane de pâine prăjită.
Pofta buna!