Supă de cartofi cu praz şi kaiser
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de cartofi cu praz si kaiser din: unt, kaiser, ceapa, praf, cartofi, supa de legume si smantana.
- 25 g de unt
- 3 felii de kaiser, tăiate bucăţi
- o ceapă, cubuleţe
- 400 g de praz fără frunze, spălat bine şi feliat
- 3 cartofi de mărime medie, curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe
- 1,4 litri de supă de legume fierbinte
- o cutie de smântână
- 4 felii de kaiser pentru garnitura
Mod de preparare:
Se topeste untul intr-o tigaie mare, se adauga kaiserul si ceapa si se calesc pana devin aurii. Se adauga prazul si cartofii, se amesteca bine, se acopera si se lasa la foc moale aproximativ 5 minute. Din cand in cand se amesteca ca sa nu se prinda.
Se adauga supa, se asezonaeaza, se acopera si se lasa la fiert aproximativ 20 de minute pana se inmaoie legumele. Se lasa la racorit cateva minute, apoi se amesteca in blender putin cate putin pana se uniformizeaza.
Se rastoarna inapoi in tigaie, se adauga smantana si se amesteca bine. Se adauga condimente dupa gust. Se presara kaisez corcant si se serveste cu paine prajita.
Supă de cartofi cu praz şi kaiser
Pofta buna!