Supa de cartofi cu praz

Printeaza

Supa de cartofi cu praz 

Ingrediente:

  • 3 l apă
  • 400 g cartofi
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 3 fire de praz
  • unt proaspăt cât o nucă

 

 

Mod de preparare:

Supa de cartofi cu praz: Se fierbe zarzavatul în apă cu sare. Când este fiert se strecoară, iar în zeamă se fierb cartofii tăiaţi cuburi egale şi prazul tăiat în felii subţiri.

Se lasă să fiarbă până încep să se sfărâme. Înainte de a servi, se adaugă o bucăţică mică de unt proaspăt. Se serveşte cu bucăţele de pâine prăjite în unt.

Se mai poate pregăti înăbuşind prazul tăiat felii cu puţin unt, înainte de a-l pune la fiert.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.