Supa cu cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de supa cu: cartofi, apa, lapte, unt, branza telemea, branza de vaci, sare, chimen, patrunjel.
- 500 ml apă
- 500 ml lapte
- 1 lingură de unt
- 3 bucăţele de brânză telemea
- 120 g brânzică de vaci
- 4 cartofi
- sare
- chimen
- pătrunjel tocat sau arpagic pentru decor
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se taie bucăţi potrivite şi se fierb în apă cu sare şi chimen. Se pune apa în care au fiert cartofii într-o oală, se adaugă laptele, untul, brânza telemea şi se fierbe totul la foc mic. Cartofii se păstrează la loc cald, acoperiţi.
Se pune jumătate din brânza de vaci într-un bol şi se toarnă deasupra puţină supă fierbinte. Se acoperă cu un capac şi se dă deoparte, pentru a fi servit separat, alături de bolurile de supă.
Se împart cartofii în farfurii, se toarnă supă deasupra, se presară restul de brânzică de vaci şi se pune deasupra pătrunjel verde sau arpagic tocat.
Supa cu cartofi
Pofta buna!