Supa cu cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu: cartofi, apa, lapte, unt, branza telemea, branza de vaci, sare, chimen, patrunjel.

Ingrediente:Supa_cu_cartofi

  • 500 ml apă
  • 500 ml lapte
  • 1 lingură de unt
  • 3 bucăţele de brânză telemea
  • 120 g brânzică de vaci
  • 4 cartofi
  • sare
  • chimen
  • pătrunjel tocat sau arpagic pentru decor

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii, se taie bucăţi potrivite şi se fierb în apă cu sare şi chimen. Se pune apa în care au fiert cartofii într-o oală, se adaugă laptele, untul, brânza telemea şi se fierbe totul la foc mic. Cartofii se păstrează la loc cald, acoperiţi.

Se pune jumătate din brânza de vaci într-un bol şi se toarnă deasupra puţină supă fierbinte. Se acoperă cu  un capac şi se dă deoparte, pentru a fi servit separat, alături de bolurile de supă.

Se împart cartofii în farfurii, se toarnă supă deasupra, se presară restul de brânzică de vaci şi se pune deasupra pătrunjel verde sau arpagic tocat.

Supa cu cartofi

Supa_cu_cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.