ardei, vinete, rosii. Ingredinte: 15 ardei 4-5 vinete 1 kg rosii Mod de preparare Ardeii rosii sint mai gustosi. Se pot intrebuinta si 2-3 gogosari. Se coc separat ardeii, vinetele si rosiile. Rosiile se coc la cuptor atit cit sa se moaie putin. Toate se curata de […]
Supa cu cartofi
PrinteazaSupa cu cartofi din: cartofi, apa, lapte, unt, branza telemea, branza de vaci, sare, chimen, patrunjel.
Ingrediente:
- 500 ml apă
- 500 ml lapte
- 1 lingură de unt
- 3 bucăţele de brânză telemea
- 120 g brânzică de vaci
- 4 cartofi
- sare
- chimen
- pătrunjel tocat sau arpagic pentru decor
Mod de preparare:
curăţă cartofii, se taie bucăţi potrivite şi se fierb în apă cu sare şi chimen. Se pune apa în care au fiert cartofii într-o oală, se adaugă laptele, untul, brânza telemea şi se fierbe totul la foc mic.
Cartofii se păstrează la loc cald, acoperiţi.
pune jumătate din brânza de vaci într-un bol şi se toarnă deasupra puţină supă fierbinte.
acoperă cu un capac şi se dă deoparte, pentru a fi servit separat, alături de bolurile de supă.
împart cartofii în farfurii, se toarnă supă deasupra, se presară restul de brânzică de vaci şi se pune deasupra pătrunjel verde sau arpagic tocat.
Supa cu cartofi
Pofta buna!
portocale, vin rosu, capsuni, piersici, mere, pere. brandy, lichior de portocale, limonada. Sangria, un punch delicios, usor de pregatit, traditional din Spania care ne poarta cu gandul la briza marii de fiecare data cand il savuram. Un mix de fructe cu vin si lichior sau brandy cu care va puteti delecta impreuna cu […]