Supa cu cascaval
PrinteazaSupa cu cascaval din: legume, oase de vita, galbenusuri, cascaval, smantana, unt, patrunjel, sare.
- 500 g legume (morcov, ceapa, telina, pastarnac)
- 1 kg oase de vita
- 2 galbenusuri
- 100 g cascaval ras
- 2 linguri smantana
- 50 g unt
- 1 legatura patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Oasele spălate se sparg şi se fierb în 3-41 apă. Se ia spuma.
După o oră de fierbere, se adaugă legumele curăţate, spălate şi tăiate cubuleţ e. Se mai fierb 60 de minute la foc mic, apoi se strecoară.
Separat, într-un castron, se amestecă gălbenuşurile, caşcavalul, smântână, untul, uleiul şi se omogenizează bine.
Din acest amestec se pune în supa strecurată puţin câte puţin, amestecând încontinuu.
Se mai dă într-un clocot, apoi se ia de pe foc. Se serveşte fierbinte cu pătrunjel.
Pofta buna!