Supa de castane

Printeaza

Supa de castane: Se curăţă 2 cepe, 200 g rădăcină de ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel şi 1 căţel de usturoi; se taie mărunt. Se călesc cca 5 min. în 1 lingură unt.

Se adaugă 200 g castane (împachetate sub vid) şi 600 ml supă; se lasă să fiarbă la foc moale cca 25 min. Se scot 4 castane, iar supa se pasează; se adaugă 350 ml smântână şi 4 lin­guri coniac; se dă în clocot, apoi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.

Se taie cubuleţe 2 felii de pâine albă şi se prăjesc în 1 lingură ulei de măsline încins. Supa se repartizează în ceşti şi se ornează cu restul de castane, 4 felii de şuncă afumată şi crutoane

Se poate repartiza tarhon verde.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.