Supa de castane
PrinteazaSupa de castane: Se curăţă 2 cepe, 200 g rădăcină de ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel şi 1 căţel de usturoi; se taie mărunt. Se călesc cca 5 min. în 1 lingură unt.
Se adaugă 200 g castane (împachetate sub vid) şi 600 ml supă; se lasă să fiarbă la foc moale cca 25 min. Se scot 4 castane, iar supa se pasează; se adaugă 350 ml smântână şi 4 linguri coniac; se dă în clocot, apoi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Se taie cubuleţe 2 felii de pâine albă şi se prăjesc în 1 lingură ulei de măsline încins. Supa se repartizează în ceşti şi se ornează cu restul de castane, 4 felii de şuncă afumată şi crutoane
Se poate repartiza tarhon verde.
Pofta buna!