Supa de castravete amar cu crevete si porc
PrinteazaSupa de castravete amar cu crevete si porc din: castravete, crevet proaspăt, carne slabă de porc, ceapă verde, ceapă de apă, sare, ulei.
- 400 g castravete mic
- 50 g crevet proaspăt
- 50 g carne slabă de porc
- ceapă verde
- ceapă de apă
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Spălaţi castraveţii, despicaţi-i înlăturaţi-le seminţele, tăiaţi-i felii, apoi ţineţi-i în saramura zece minute pentru a nu fi amari. Curăţaţi crevetele şi spălaţi-l.
Spălaţi ceapa şi zdrobiţi-o. Spălaţi carnea de porc şi tăiaţi-o felii. Spălaţi ceapa verde, apoi tăiaţi-o.
Incingeţi uleiul într-o tigaie, rumeniţi ceapa, adăugaţi crevetele, feliile de porc, sarea şi amestecaţi.
Adăugaţi două castronele de apă şi lăsaţi să fiarbă. Când dă în clocot, adăugaţi castravetele şi fierbeţi zece minute.
Turtiaţi conţinutul într-un castron şi presăraţi peste el bucăţi de ceapă verde. Se serveşte cu orez.
Pofta buna!