Supa de castraveti cu branza feta
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de supa de castraveti cu branza feta din: castraveti, branza feta, menta, ulei de masline, lamaie, sare si piper.
- 3 castraveţi
- 120 g de brânză feta
- 1 legătură mentă proaspătă
- 1 lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- sare,
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă castraveţii şi se rad pe răzătoarea mică. Se stoarce lămâia. Se spală, se usucă şi se curăţă frunzele de mentă. Brânza feta se taie în bucăţi. Se pune castravetele ras într-un bol de mixer. Se adaugă sucul de lămâie, jumătate din brânza feta şi menta (din care se păstrează câteva frunzuliţe, pentru decor).
Se amestecă până când se obţine o supă fină. Se varsă supa într-o salatieră. Se adaugă sare şi piper, apoi uleiul de măsline şi se amestecă bine.
Se lasă la rece timp de 1 oră şi jumătate, înainte de servire. Se repartizează supa în 6 boluri, se presară restul de bucăţele de feta şi se decorează cu frunzuliţele de mentă. Se serveşte pe loc. Menta poate fi inlocuita cu coriandru.
Supa de castraveti cu branza feta
Pofta buna!