Sepie la Grătar cu Usturoi și Lămâie – este un preparat mediteranean delicios și sănătos, ideal pentru o masă ușoară și rafinată. Sepia, cu textura sa delicată și gustul subtil, se combină perfect cu aromele proaspete de usturoi și lămâie, creând un fel de mâncare simplu, dar plin de savoare. Este ușor de preparat și […]
Supa de castraveti cu iaurt si boia
PrinteazaSupa de castraveti cu iaurt si boia din: castravete, ceapa, menta, patrunjel, boia, iaurt, rosii, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 castravete
- 1/2 legatura de ceapa verde
- frunze de menta proaspata
- frunze de patrunjel verde
- 2 varfuri de cutit de boia de ardei
- 2 pahare de iaurt
- 2 rosii
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Supa de castraveti cu iaurt si boia: Curatati castravetele, taiati-l in doua si scoateti semintele.
Taiati fiecare jumatate in lamele foarte fine, apoi ceapa verde rondele (inclusiv coditele).
Bateti bine iaurtul cu boiaua si zeama de lamaie. Opariti rosiile, indepartati pielita si taiati-le cubulete. Introduceti feliile de castravete, ceapa si rosiile in iaurtul bătut si bagati supa la frigider (cel putin 2 ore).
Cand o serviţi, presarati deasupra frunze de menta si patrunjel verde spalate si zvantate.
Pofta buna!
Friptură de pui la cuptor cu unt și ierburi
Friptură de pui la cuptor cu unt și ierburi – pregătirea unei fripturi de pui la cuptor poate părea simplă, dar cu câteva ingrediente alese cu grijă și câteva trucuri, poți transforma această rețetă într-o capodoperă culinară. Astăzi îți vom dezvălui secretul unei fripturi de pui la cuptor cu unt și ierburi, care va cuceri […]