Supă de castraveţi cu iaurt
PrinteazaDin Balcani în Orientul Mijlociu şi mai departe, în întreaga Indie, supa de castraveţi cu iaurt, servită rece, este apreciată de toată lumea. Această supă candidează, alături de supa spaniolă numită gazpacho, la titlul de cea mai bună supă pe timp de vară.
Poate te intereseaza si Supa de castraveti cu iaurt
Cea mai cunoscută variantă este supa bulgărească numită târâtor. Cele două ingrediente-cheie se pasează împreună, formând un piure, în care se adaugă apă, usturoi, mărar, câteva nuci şi puţin ulei de măsline, care să atenueze acreala iaurtului, în Iran există o supă similară, doar că în ea se presară plante aromatice proaspete şi stafide mari care îi conferă dulceaţă.
Poate te intereseaza si Supa rece de castraveti cu busuioc
O altă variantă renumită este cea turcească, numită cacik. Aceasta este aromată cu mentă uscată, se serveşte în mici boluri, stropită cu puţin ulei de măsline fin şi merge foarte bine alături de carne la grătar şi pilaf de orez.
In India, raita cu castraveţi se serveşte în special pe post de salată, pentru a atenua iuţeala unui curry. Sosul raita se condimentează cu chimen indian. Subţiat cu apă, el se transformă într-o supă foarte gustoasă.
Poate te intereseaza si Supa rece de castraveti cu marar
Indiferent de ţara din care provine, supa de castraveţi cu iaurt este specifică anotimpului cald, întrucât castravetele este răcoritor, iar iaurtul stimulează apetitul.
Supă de castraveţi cu iaurt
Pofta buna!
Este o supa delicioasa