Supă de castraveţi

Printeaza

O reteta de supa de castraveti din: castraveti, ceapa, faina, zeama de carne, sare si piper.

Ingrediente:Supă de castraveţi

  • 4 castraveţi proaspeţi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • 1 l zeamă de carne sau apă
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi castraveţii de coajă, îi săraţi şi piperaţi şi îi puneţi la fiert. După ce au dat în clocot, îi strecuraţi şi îi stropiţi cu apă rece. Separat, căliţi în ulei ceapa tocată mărunt, adăugaţi făina şi amestecaţi bine.

Adăugaţi castraveţii şi zeama de carne. După ce fierb castraveţii, treceţi totul prin sită. Dacă supa este prea groasă, adăugaţi puţin lapte, săraţi şi piperaţi.

Serviţi supa cu crutoane, iar cine doreşte, o poate acri cu zeamă de lămâie.

Supă de castraveţi

Supă de castraveţi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. N-am facut niciodata supa de castraveti, doar intreb, e buna supa asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.