Supa de ceapa cu branza cheddar
PrinteazaSupa de ceapa cu branza cheddar din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare de mare, piper, zahar brun, cimbru, faina, supa de vita, paine, parmezan, branza cheddar si branza gruyere.
- 90 g unt nesărat
- 20ml ulei de măsline
- 1 kg ceapa , decojita şi tăiata felii subţiri
- 2 căţei de usturoi, zdrobiti
- sare de mare
- piper negru
- 2 linguri zahăr brun
- 3-4 crengute de cimbru
- 1 lingura făină
- 2 cani de supa de vita
- 8 felii de baghetă de pâine
- ulei de măsline
- 1/4 ceasca parmezan ras fin
- 1/4 ceasca rasa Cheddar
- 1/4 ceasca brânză rasă Gruyère
Mod de preparare:
Incalziti untul şi uleiul într-o cratiţă mare la foc mare până când sfârâie.
Adaugati ceapa, usturoi, piper negru proaspat macinat si sare de mare, apoi se amestecă usor.
Gatiti lent, descoperit, amestecand în mod regulat, aproximativ o ora, pana cand ceapa este caramelizata.
Se incorporeaza zahărul şi cimbrul. Mai gatiti, amestecand regulat, pentru 10 minute.
Adauga faina si continua sa gatiti, amestecand, timp de 2 minute.
Incorporati 1/2 ceasca de supa şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se adaugă supa ramasa, se reduce focul la mic-mediu şi se fierbe, neacoperit, timp de 15 minute pentru a permite aromelor sa se combine.
Incalziti cuptorul la 200 ° C.
Ungeti tava de copt cu ulei, apoi puneţi bucăţile de pâine pe tavă şi partea de sus a fiecăreia ungeti cu ulei.
Coaceţi timp de 5 minute, apoi întoarceti painea pe cealalta parte si mai coaceti inca 5 minute.
Se amestecă împreună brânzeturile, apoi se ung feliile de pâine şi se baga din nou tava la cuptor câteva minute sau până când brânza s-a topit.
Serviti supa de ceapa cu cate 2 felii de paine cu crema de branza, asezonati cu cimbru si piper proaspat macinat.
Pofta buna!