Supă de ceapă coaptă cu brânză de capră
PrinteazaO reteta de supa de ceapa coapte cu branza de capra din: ceapa, ulei de masline, supa de legume, mustar, marmite, patrunjel, paine si branza de capra.
- 800 g de ceapa, taiata in felii
- 4 linguri ulei de masline
- 1 litru supa de legume gata facuta
- 1 lingura de mustar cu boabe
- 1 lingurita de Marmite
- 1 mana de patrunjel, tocat grosier
- 8 felii groase de paine
- 100 g branza de capra, taiata in cubulete
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Se pune ceapa într-o tavă adâncă împreună cu uleiul, sare şi piper. Se amestecă bine, apoi se dă la cuptor 45 de minute până când ceapa devine maro-rumenă, dar nu arsă. Se amestecă în tavă la jumătatea timpului.
Se răstoarnă ceapa într-o cratiţă mare, împreună cu supa, muştarul şi Marmite. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se mai lasă să fiarbă la foc mic 15 minute. Se adaugă pătrunjelul. Se prăjesc patru felii de pâine, apoi se presară brânza peste ele.
Se transferă supa în patru boluri cu polonicul, se aşază câte o felie de pâine prăjită deasupra fiecărui bol şi se serveşte cu celelalte felii de pâine alături.
Supă de ceapă coaptă cu brânză de capră
Pofta buna!