Supă franțuzească de ceapă din: ceapa, usturoi, faina, vin alb, supa de vita, sos worcestershire, dafin, cimbru, sare, piper, bagheta, ulei de masline, branza gouda. Supele de ceapă au fost populare cel puțin încă din epoca romană. De-a lungul istoriei, au fost văzute ca hrană pentru oamenii săraci, deoarece ceapa era din belșug și ușor […]
Supa de ceapa cu croque-monsieur
PrinteazaSupa de ceapa cu croque-monsieur din: ceapa, unt, zahar, vin alb, supa de pasare, sare, piper, paine, cascaval si verdeata.
Ingrediente:
- 16 cepe
- 50 g unt
- 1 linguriţă zahăr fin
- 250-300 ml vin alb
- 1200 ml supă de pasăre
- sare, piper
- 6 felii de pâine albă
- 120 g caşcaval ras
- verdeaţă
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se taie inele şi se prăjeşte în unt, într-o oală cu pereţi groşi.
Când se înmoaie, se adaugă zahărul şi se amestecă; se prăjeşte până se rumeneşte, timp de cca 15 min. (atenţie, ceapa nu trebuie să ajungă să se ardă!)
Se toarnă deasupra vinul şi se lasă să fiarbă cca 10 min. Apoi se toarnă treptat supa.
Se dă în clocot şi se lasă să fiarbă la foc moale 15 min.
Intre timp se prăjeşte pâinea, se presară caşcaval ras şi se mai frige puţin pe grătar.
Se pasează supa de ceapă şi se strecoară. Se condimentează cu sare şi piper.
Se repartizează în farfurii şi se serveşte imediat, cu feliile de pâine prăjită.
Supa de ceapa cu croque-monsieur
Pofta buna!
poate iti place si:
Supă franțuzească de ceapă – reteta usor de preparat
Pofta buna!