Supa de ceapa cu croque-monsieur

Printeaza

Supa de ceapa cu croque-monsieur din: ceapa, unt, zahar, vin alb, supa de pasare, sare, piper, paine, cascaval si verdeata.

Supa_de_ceapa_cu_croque_monsieur

 

Ingrediente:

  • 16 cepe
  • 50 g unt
  • 1 linguriţă zahăr fin
  • 250-300 ml vin alb
  • 1200 ml supă de pasăre
  • sare, piper
  • 6 felii de pâine albă
  • 120 g caşcaval ras
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se taie inele şi se prăjeşte în unt, într-o oală cu pereţi groşi.

Când se înmoaie, se adaugă zahărul şi se amestecă; se prăjeşte până se rumeneşte, timp de cca 15 min. (atenţie, ceapa nu tre­buie să ajungă să se ardă!)

Se toarnă deasupra vinul şi se lasă să fiarbă cca 10 min. Apoi se toarnă treptat supa.

Se dă în clocot şi se lasă să fiarbă la foc moale 15 min.

Intre timp se prăjeşte pâinea, se presară caşcaval ras şi se mai frige puţin pe grătar.

Se pasează supa de ceapă şi se strecoară. Se condimentează cu sare şi piper.

Se repar­tizează în farfurii şi se serveşte imediat, cu feliile de pâine prăjită.

 

Supa de ceapa cu croque-monsieur

Supa_de_ceapa_cu_croque_monsieur

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Supă franțuzească de ceapă – reteta usor de preparat

Supă franțuzească de ceapă din: ceapa, usturoi, faina, vin alb, supa de vita, sos worcestershire, dafin, cimbru, sare, piper, bagheta, ulei de masline, branza gouda. Supele de ceapă au fost populare cel puțin încă din epoca romană.  De-a lungul istoriei, au fost văzute ca hrană pentru oamenii săraci, deoarece ceapa era din belșug și ușor […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.