Supa de ceapa englezeasca
PrinteazaO reteta de supa de ceapa englezeasca din: unt, ceapa, cimbru, frunze de dafin, cidru, supa, paine taraneasca, cascaval si patrunjel.
- 50 g unt sau 2 linguri untura
- 1 kg ceapa taiata fin
- 1 lingura zahar brun
- cateva fire de cimbru proaspat
- 3 frunze de dafin
- 150 ml cidru
- 1 litru supa din cub (pui sau legume)
pentru servire:
- 4 felii groase de paine taraneasca
- 100 g cascaval maturat
- o mana de patrunjel tocat mare
Mod de preparare:
Incinge 40 f din unt sau untura intr-o cratita, apoi adauga ceapa, zaharul si ierburile. Asezoneaz-o si las-o la foc mic, fara capa, amestecand ocazionale, aproximativ 40 de minute, pana ce se coloreaza si devine lipicioasa.
Adauga cidru si fierbe la foc mic pana se reduce la jumatate. Adauga supa din cub, las-o sa dea in clocot si fierbe-o 20 de minute.
Pentru servire, incinge cuptorul pe grill. Intinde restul de unt sau untura pe paine si pune-o sub grill pana se coloreaza. Rade cascaval deasupra si mai las-o putin la cuptor.
Serveste supa cu o felie de paine deasupra si patrunjel presarat.
Supa de ceapa englezeasca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa de ceapa englezeasca