Campari Alexander: un cocktail sofisticat care combină dulceața cremoasă a lichiorului de cacao cu amărăciunea distinctă a Campari-ului, creând o băutură echilibrată și plină de caracter. Acest cocktail este o variantă modernă a clasicului Brandy Alexander, perfect pentru cei care apreciază un amestec rafinat de arome. Ingrediente 30 ml Campari 30 ml lichior de cacao […]
Supă de ceapă şi pâine cu usturoi
PrinteazaSupa de ceapa si paine cu usturoi din: unt, ceapa, usturoi, supa de legume sau de vita, faina, chutney de ceapa, patrunjel, baghete si mozzarella.
Ingrediente:
- 3 linguri de unt foarte moale
- 6 cepe, taiate in felii subtiri
- 4 catei de usturoi, strivit
- 1,2 l supa de legume sau de vita
- 2 linguri de faina
- 2-3 linguri cu varf chutney de ceapa
- 1 lingura de patrunjel tocat
- 2 baghete mici
- 125 g de mozzarella, tocata
Mod de preparare:
topeşte o lingură de unt într-o tigaie medie. Se adaugă ceapa, se amestecă bine, apoi se acoperă şi se căleşte uşor, amestecând din când în când, cam 15 minute – ar trebui să se înmoaie foarte mult, dar fără să se rumenească.
adaugă jumătate din cantitatea de usturoi, se măreşte focul şi se mai căleşte 5 minute.
pune făina şi chutney şi se amestecă; se căleşte unu-două minute, apoi se toarnă în tigaie o mare parte din cantitatea de supă şi se fierbe uşor cât timp se prepară pâinea cu usturoi. Se amestecă restul de unt şi usturoiul cu jumătate din cantitatea de pătrunjel.
Se condimentează cu sare şi piper.
încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se taie fiecare baghetă cam în şase felii, dar nu se desprind feliile între ele.
adaugă un pic din amestecul de unt şi un pic de mozzarella în fiecare fantă, apoi se presează feliile laolaltă şi se învelesc într-un strat dublu de folie de aluminiu.
Se coc 10-15 minute, până s-a topit untul. Se condimentează supa cu sare şi piper, adăugând restul de supă de vită dacă este necesar.
serveşte cu pâinea cu usturoi.
Supă de ceapă şi pâine cu usturoi
Pofta buna!