Supa de ceapa cu parmezan

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de ceapa cu parmezan din: ceapa, unt, rachiu de fructe sau cereala, paine neagra, cascaval, parmezan, supa de legume, sare si piper.

Ingrediente:Supa de ceapa cu parmezan

  • 2 cepe mari sau 4 mai mici
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura rachiu de fructe sau cereala
  • 4 felii de paine neagra
  • 200 g cascaval ras, parmezan
  • 1 litru supa de legume sau apa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în rondele fine. Prăjiţi-o într-o tigaie uscată, fără grăsime, până când începe să se caramelizeze. Adăugaţi untul şi amestecaţi bine ingredientele şi luaţi tigaia de pe foc. Turnaţi rachiul peste ceapă, amestecaţi bine pentru omogenizare şi puneţi din nou tigaia pe foc.

Ţineti-o la foc potrivit până când rachiul este absorbit, apoi adăugaţi apa sau supa de legume, sare şi piper şi reduceţi focul.

Pregătiţi 4 castroane termorezistente, ungeţi-le cu unt şi puneţi în fiecare câte o felie de pâine. Presăraţi deasupra caşcaval ras, puneţi castroanele la cuptor până când pâinea se prăjeşte şi caşcavalul se topeşte.

Scoateţi castroanele şi turnaţi în fiecare câte un sfert din supa de ceapă obţinută. Se serveşte fierbinte.

Supa de ceapa cu parmezan

Supa de ceapa cu parmezan

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.