File de platică cu sos de lămâie și capere din: fileuri de platica, suc de lamaie, coaja de lamaie, capere, unt, sare, piper Mod de preparare: 4 fileuri de platică (aproximativ 150 g fiecare) Sucul de la o lămâie Coaja rasă de la o lămâie 2 linguri de capere 2 linguri de unt Sare […]
Supa de ceapa cu untura si ardei iute
PrinteazaSupa de ceapa cu untura si ardei iute din: ceapă, untură de porc, usturoi, ardei iute, pastă de roşii, oregano, busuioc, vin alb sec, bulion de carne, sare, piper negru, piper de Cayenne, zahăr, pâine albă, mozzarella.
Ingrediente:
- 250 g ceapă
- 1-2 l.s. untură de porc
- 1/2 căţel de usturoi
- 1/2 ardei iute mic
- 1-2 l.s. pastă de roşii
- 1/2 l.c. oregano mărunţit
- 1/2 l.c. busuioc tocat
- 75 ml vin alb sec
- 350 ml bulion de carne
- sare, piper negru
- 1 praf piper de Cayenne
- 1 praf zahăr
- 2 felii pâine albă
- 50 g mozzarella
Mod de preparare:
Ceapa se taie fideluţă şi se prăjeşte în untură încinsă. Se toacă usturoiul şi ardeiul iute şi se prăjesc la rândul lor.
încorporează pasta de roşii, se condimentează cu oregano şi busuioc, se stinge cu vin alb şi se adaugă bulionul de carne.
înfierbântă cuptorul la 200″ C. Supa se lasă să fiarbă la foc potrivit 25-30 min., se gustă şi se pune în căni rezistente la foc.
ornează cu câte o felie de pâine albă care se acoperă la rândul ei cu o felie de mozzarella (caşcaval) şi se dă ptr. puţin timp la cuptor.
Supa de ceapa cu untura si ardei iute
Pofta buna!
File de platică cu sos de lămâie și capere