Cafea Kopi Luwak: Delicatesa Indoneziană – cunoscută și sub denumirea de cafeaua civet, este una dintre cele mai scumpe și exclusiviste soiuri de cafea din lume. Originară din Indonezia, această cafea își dobândește unicitatea din procesul său de producție neobișnuit: boabele de cafea sunt consumate de un mic mamifer numit civet, iar apoi sunt excretate. […]
Supă de ceapă verde
PrinteazaSupa de ceapa verde din: ceapa verde, cartofi, supa de pui, lapte, unt, sare si piper alb.
Ingrediente:
- 12 cepe verzi
- 3 cartofi de mărime medie, tăiaţi bucăţi
- 4 ceşti cu supă de pui
- 3/4 ceaşcă cu lapte
- 1 lingură cu unt
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1/4 linguriţă cu piper alb
Mod de preparare:
Pune ceapa, cartofii şi supa într-un vas la fiert. Lasă aproximativ 15 minute după ce a început să fiarbă, la foc mediu.
Strecoara supă şi pune legumele şi laptele în blender şi lasă-le până obţii o cremă.
Toarnă crema peste supă şi adaugă untul, sarea şi piperul. Dă focul la minim şi lasă la încălzit.
Se poate servi fie fierbinte, fie rece. Ornează cu felii de ceapă verde.
Pofta buna!
Păstrăv la grătar cu sos de lime și coriandru
Păstrăv la grătar cu sos de lime și coriandru – o masă sănătoasă și savuroasă. Păstrăvul, un pește delicat și plin de nutrienți, se combină perfect cu aroma proaspătă și citrică a lime-ului și coriandrului. Această rețetă este ideală pentru o cină de vară la grătar, aducând un gust exotic și revigorant în farfuria ta. […]