Supa de ceapa
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de ceapa din: ceapa, supa de carne, franzela, cascaval, unt, faina, sare si piper.
- 500 g ceapă albă
- 2,5 l supă de carne strecurată (sau supă de oase)
- 1 franzelă
- 200 g caşcaval
- 50 g unt
- 1 lingură rasă de făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală, se taie felii subţiri şi se căleşte cu untul într-o tigaie neaderentă, amestecând mereu până se înmoaie. Se adaugă făina, se amestecă bine şi se căleşte în continuare până începe să devină aurie.
Se toarnă supa fierbinte peste ceapa călită şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 30 de minute. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Supa se repartizează în castroane termorezistente având capacitatea unei porţii.
Separat, se taie franzela felii subţiri, se prăjesc şi se aşază câte două felii în fiecare castron. Se presară caşcaval ras deasupra şi se introduc la cuptor pentru circa 15 minute. Se servesc imediat.
Supa de ceapa
Pofta buna!