Supă de chimen cu mei

Printeaza

Supă de chimen cu mei din: seminte de chimen, supa de radacinoase, ceapa, faina, smantana, ulei, boia dulce, mei, frunze de telina, parmezan.

Ingrediente:Supa_de_chimen_cu_mei

  • 1 lingura seminte de chimen
  • 1 l supa de radacinoase
  • 1 lingura faina
  • 1 ceapa de dimensiune mijlocie
  • 100 g smantana
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia dulce
  • 50 g mei
  • 1 legatura frunze de telina
  • 50 g parmezan sau cascaval

 

Mod de preparare:

Fierbi 1 litru de supă de rădăcinoase cu 1 linguriţă de sare. Cand apa clocoteste, stingi focul, pui seminte de chimen si acoperi vasul cu un capac. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. încingi uleiul în oala pentru ciorbă şi căleşti ceapa, până devine lucioasă.

Presari boiaua, amesteci şi stingi cu supa fierbinte strecurată. După 5 minute de fierbere, adaugi boabele de mei spălate şi le fierbi timp de 10 minute.

Amesteci smântână cu făina, reduci intensitatea focului la mic şi le pui în supă, amestecând încontinuu, timp de 1-2 minute. Sărezi supa după gust şi presari frunzele de ţelină fin tocate. Stingi focul şi acoperi vasul cu un capac.

Presari în fiecare porţie câte o lingură de parmezan ras.

Supă de chimen cu mei

Supa_de_chimen_cu_mei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.