Supă de chimen cu mei
PrinteazaSupă de chimen cu mei din: seminte de chimen, supa de radacinoase, ceapa, faina, smantana, ulei, boia dulce, mei, frunze de telina, parmezan.
- 1 lingura seminte de chimen
- 1 l supa de radacinoase
- 1 lingura faina
- 1 ceapa de dimensiune mijlocie
- 100 g smantana
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita boia dulce
- 50 g mei
- 1 legatura frunze de telina
- 50 g parmezan sau cascaval
Mod de preparare:
Fierbi 1 litru de supă de rădăcinoase cu 1 linguriţă de sare. Cand apa clocoteste, stingi focul, pui seminte de chimen si acoperi vasul cu un capac. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. încingi uleiul în oala pentru ciorbă şi căleşti ceapa, până devine lucioasă.
Presari boiaua, amesteci şi stingi cu supa fierbinte strecurată. După 5 minute de fierbere, adaugi boabele de mei spălate şi le fierbi timp de 10 minute.
Amesteci smântână cu făina, reduci intensitatea focului la mic şi le pui în supă, amestecând încontinuu, timp de 1-2 minute. Sărezi supa după gust şi presari frunzele de ţelină fin tocate. Stingi focul şi acoperi vasul cu un capac.
Presari în fiecare porţie câte o lingură de parmezan ras.
Supă de chimen cu mei
Pofta buna!