Supa chinezeasca cu taietei
PrinteazaSupa chinezeasca cu taietei din: ceapa, ciuperci, ardei, piept de pui, ulei de soia, sos de soia, sare, piper, boia, taietei.
- 1 ceapă
- 250 g ciuperci champignon
- 2 ardei graşi roşii
- 250 g file de piept de pui
- 2 linguri de ulei de soia
- 750 ml supă de găină
- 4 linguri de sos de soia
- sare
- piper
- boia dulce
- 250 g tăieţei asiatici din făină de grâu
Mod de preparare:
Ceapa se cojeşte şi se toacă mărunt, iar ciupercile se curăţă şi se feliază foarte fin. Ardeii se spală, se curăţă şi se taie în bucăţi potrivite pentru o îmbucătură.
Pieptul de pui se spală bine, se tamponează cu prosoape de hârtie şi se taie fâşii subţiri.
Se încinge uleiul într-o cratiţă mare, în care se sotează apoi ceapa până când devine sticloasă. Se adaugă fâşiile de ardei şi feliile de ciuperci, după care se toarnă pe deasupra supa.
Compoziţia se dă în clocot, se adaugă carnea şi se asezonează totul cu sare, piper şi boia. Supa se lasă circa 20 de minute să fiarbă la foc mic.
Cu 5 minute înainte de finalul timpului de fierbere, se adaugă tăieţeii şi se lasă să se pătrundă. La final, aceştia se desfac cu ajutorul unei furculiţe, iar supa se mai asezonează o dată cu mirodenii şi cu sos de soia.
Supa se serveşte fierbinte.
Supa chinezeasca cu taietei
Pofta buna!