Supa de ciolan cu taitei

Printeaza

Supa de ciolan cu taitei din: ciolan, morcovi, patrunjel, pastarnac, gulie, telina, ceapa, usturoi, faina, oua, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 1/2 kg ciolan afumat
  • 5 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 gulie
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • 5 căţei de usturoi
  • piper boabe
  • sare
  • 6 l apă

Pentru taiţei:

  • 300 g făină
  • 3 ouă

 

Mod de preparare:

Cu o zi înainte, desărezi ciolanul în apă rece, schimbând apa de 2-3 ori.

Pentru tăiţei, cerni făina într-un vas, adaugi ouăle bătute şi frămânţi un aluat vârtos, pe care îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Imprăştii tăiţeii pe o coală de hârtie sau pe un şervet curat şi îi laşi să se usuce.

A doua zi, speli ciolanul şi îl pui la fiert în 3 litri de apă. Fierbi în vasul acoperit, până când carnea se desprinde de os.

Intre timp, cureţi şi speli legumele. Le adaugi la fiert în oala cu ciolanul, mai puţin usturoiul, pe care îl adaugi la sfârşit, zdrobit.

Când carnea şi legumele au fiert, stingi focul, îndepărtezi grăsimea de la suprafaţă şi strecori supa.

Pui din nou supa la foc şi fierbi tăiţeii, iar la sfârşit sărezi după gust.

Serveşti supa presărată cu pătrunjel tocat, cu legumele şi carnea alături sau poţi consuma ciolanul cu cârnaţi şi salată de varză murată.

 

Supa de ciolan cu taitei

Supa_de_ciolan_cu_taitei

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna supa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.