Supa de ciuperci si arpacas
PrinteazaO reteta de supa de ciuperci si arpacas din: carne slaba de vita, ceapa, ciuperci, morcovi, arpacas, supa de vita, vin rosu, piper, mazare si zeama de lamaie.
- 350 g carne slaba de vita pentru supa, taiata in cuburi de 2,5 cm
- 3 cepe medii tocate mai mare
- 280 g ciuperci taiate in fasii
- 3 morcovi mari taiati in felii
- 100 g arpacas
- 1500 ml supa de vita cu continut redus de sodiu
- 225 ml vin rosu sec sau suc de rosii
- piper dupa gust
- 140 g mazare congelata
- 2 lingurite zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se unge o cratita mare cu o lingurita de ulei de masline si se tine la foc mediu-iute pana se incinge. Se adauga cuburile de carne si se prajesc pana cand sunt rumenite uniform. Se scot cu o spumiera si se pun la scurs pe servetele groase de hartie.
Se caleste ceapa cu ciupercile in grasimea din cratita, aproximativ 7 minute sau pana cand ceapa devine aurie. Se adauga din nou carnea in cratita. Se pun si morcovii, arpacasul, supa, vinul si se presara piper dupa gust, apoi se da totul intr-un clocot.
Se micsoreaza flacara la mediu-mic si se fierbe cu cratita pe jumatate acoperita, aproximativ 45 de minute sau pana cand carnea si arpacasul sunt patrunse. Se adauga mazarea si se fierbe totul, fara capac, inca 5 minute sau pana cand este fierbinte. Se ia de pe foc, se inglobeaza zeama de lamaie si se serveste.
Supa de ciuperci si arpacas
Pofta buna!