Supa de ciuperci cu bacon si smantana
PrinteazaSupa de ciuperci cu bacon si smantana din: bacon, ceapa, bulb de fanicul, usturoi, unt, cimbru, ciuperci de pădure, vin alb, supă de pasăre, cartofi făinoşi, boabe de porumb, smântână, sare, piper, suc de lămâie.
Ingrediente:
- 2 feli de bacon
- 1 ceapă
- 80 g bulb de fenicul
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură unt
- 1 legătură cimbru
- 300 g ciuperci de pădure curăţate şi tăiate bucăţi sau 2 mâini de ciuperci uscate (mai ales iuţari gălbiori)
- 125 ml vin alb
- 900 ml supă de pasăre
- 2-3 cartofi făinoşi
- 50 g boabe de porumb (conservă)
- 100 ml smântână
- sare, piper
- 2 linguriţe suc de lămâie
- 1 lingură mărar tocat
Mod de preparare:
taie cuburi baconul. Se spală bulbul de fenicul şi se şterge; se toacă.
topeşte untul. Intr-o oală şi se adaugă baconul; se prăjeşte puţin şi se adaugă ceapa tocată; se căleşte.
adaugă cuburile de fenicul şi usturoiul tăiat felii şi se mai prăjesc împreună 1-2 min.
Se spală cimbrul, se scutură şi se rup frunzuliţele. Se presară peste legumele prăjite.
aşază în oală ciupercile, se amestecă, se toarnă vin şi se lasă să fiarbă puţin fără capac.
toarnă supa şi se dă în clocot, apoi se reduce temperatura şi se acoperă vasul cu un capac; se lasă să fiarbă la foc moale, cca 15 min.
Se spală cartofii, se decojesc şi se taie bucăţi. După 15 min. de fierbere se adaugă în supă şi se lasă să fiarbă împreună cca 20 min.
La final se adaugă porumbul şi se toarnă smântână; se lasă să dea în clocot şi se condimentează cu sare, piper şi suc de lămâie.
presară mărarul şi se serveşte.
Supa de ciuperci cu bacon si smantana
Pofta buna!